00000

Recept på vit chokladtryffel. Citron ger en frisk smak till den söta vita chokladen.

För 25 tryfflar

Ingredienser

1 citron (gärna ekologisk), rivet skal
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 vaniljstång
200 g vit choklad

Till garnering

200 g vit choklad

Vit chokladtryffel med vanilj och citron – gör så här:

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.
  2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.
  3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.
  4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna  i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.