Vit chokladtryffel med vanilj och citron

Recept på vit chokladtryffel. Citron ger en frisk smak till den söta vita chokladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 citron - (gärna ekologisk), rivet skal
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 0,5 vaniljstång
  • 200 g vit choklad

Till garnering

  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Låt dra ca 15 min.

  2. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen. Sila den över chokladen. Rör tryffelsmeten slät. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla kulor av tryffeln och ställ kallt.

  4. Grovhacka chokladen till garnering. Smält den försiktigt i vattenbad, låt svalna något. Doppa tryfflarna  i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under. Låt chokladen stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!