Vit chokladtryffel med konjak

Recept på vit chokladtryffel med konjak. Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 tsk konjak

Garnering

  • 1 dl florsocker
  • 300 g vit choklad
  • hushållsfärg - någon droppe röd

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak. Värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så inte chokladen blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.

  2. Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.

  3. Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen. Lägg dem på plåten och låt stelna.

  4. Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen. Ringla chokladen över tryfflarna. Förvara dem i kylen.

Smaksätt med apelsin!

Variera smaken på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!