Vit chokladtårta med passionsfrukt och apelsin

En friskt smakande tårta som påminner mer om tryffel än tårta. Snabbt och lätt vispas tårtan samman i en kastrull. Den bör bakas dagen före serveringen så att den läckra tårtan hinner stelna. Tårtan är mäktig och räcker till många, minst 16 bitar. Servera eventuellt med en klick grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tsk apelsin - rivet skal
  • 0,75 dl apelsin - pressad saft
  • 2 msk Cointreau - eller pressad apelsinsaft
  • 250 g choklad - vit
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg

Garnering

  • 4 passionsfrukter
  • 10 kumquats

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie.

  2. Blanda apelsinskal, pressad apelsin och eventuell Cointreau. Värm sakta tills det knappt kokar. Bryt i chokladen och rör tills det smälter. Det får absolut inte koka.

  3. Vispa i smöret växelvis med sockret. Rör smeten slät. Dra kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget.

  4. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 1 timme. Ta ut kakan och låt den kallna. Ställ kallt till nästa dag.

  5. Garnera tårtan med passionsfrukt och halverade kumquats. De står bättre om du skär av lite i botten. En klick vispad grädde till tårtan kan vara gott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!