Vit chokladpannacotta med färska bär

Pannacottan bör stå kallt minst 3-4 timmar för att stanna. Den kan med fördel göras en dag i förväg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 100 g choklad - vit, grovhackad

Hallonsås

  • 2 dl hallon - färska eller frysta
  • 1 msk sött vitt vin
  • 1 msk strösocker

Garnering

  • 1 dl hallon
  • 1 dl björnbär
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 msk pistaschnötter - grovhackade, ej salta

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.

  2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem.

  3. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt gärna från ena dagen till den andra. Täck då med plastfolie.

  4. Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en finmaskig sikt och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion pannacotta.

  5. Garnera med bär och pistaschnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!