Vit chokladmoussetårta med saffran

En läcker vit chokladmoussetårta som kan ligga färdig i frysen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk kakao

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g choklad - vit
  • 2 äggulor
  • 2 msk mynta - färsk, hackad
  • 0,5 saffran

Garnering

  • mynta - färsk
  • 5 passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvita och kakao.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

  4. Fyllning: Vispa grädden men inte alltför hårt. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa ner äggulorna en i taget i chokladen. Tillsätt lite av den vispade grädden och rör ut till en jämn smet. Rör ner eventuellt mynta och saffran. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.

  5. Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt tårtan stå framme minst ca 30 minuter före serveringen. Garnera med mynta och halverade passionsfrukter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!