4.14.14.14.14.1

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime är en riktig midsommartårta. Blir det tårta över går den bra att frysa.

För 6-8 personer:

Ingredienser

250 g digestivekex
100 g smör, rumsvarmt
300 g choklad, vit
1,5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 lime

Garnering:

jordgubbar
limeskal, rivet

20 minuter + 4 timmar i kyl

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar och lime – gör så här:

  1. Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare och mixa ihop till en smulig blandning. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ ­i kylen.
  2. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning.
  3. Lägg mascarponen i en bunke. Blanda i chokladen. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i smeten. Bred ut fyllningen över bottnen. Låt stelna i kylen ­ ca 4 timmar.
  4. Garnera tårtan med jordgubbar och limeskal.