Vit chokladmousse med rårörda lingon

Kombinationen grädde, vit choklad och rårörda lingon är mycket delikat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 120 g choklad - vit, i bitar
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g lingon - färska eller frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • form - (1 l)
  • citronmeliss - till garnering

Gör så här

  1. Smält chokladen i en bunke över sjudande vatten eller i mikrovågsugn på full effekt utan lock 1-1,5 minut. Öppna och rör om då och då.

  2. Koka upp mjölken, slå den över den smälta chokladen och rör till en slät kräm.

  3. Vispa grädden till fast skum och blanda den med den avsvalnande chokladkrämen till en slät mousse med hjälp av en slickepott. Häll upp moussen i en avlång form och ställ den att stelna i kylskåp minst 2 timmar.

  4. Rårör lingon med socker 5 minuter tills sockret löst sig.

  5. Fördela lingonen på assietter. Doppa en stor matsked i ljummet vatten och forma vackra ägg av moussen. Lägg äggen ovanpå lingonen och garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!