1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den kokande grädden över chokladen och rör tills allt smält. Tillsätt myntan.
2. Ställ chokladen i kylskåpet ca 2 tim.
3. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i små tärningar. Blanda med socker och rom. Packa ananassalladen i små cocottformar. Ställ kallt ca 2 tim.
4. Vispa chokladen till en fast mousse med elvisp.
5. Stjälp upp ananassalladen på tallrikar. Klicka moussen vid sidan om och strö över pistaschnötterna. Garnera med mynta.
Vit chokladmousse med mynta och ananassallad
Chokladen är redan smaksatt med citron och lime. För den som inte hittar just den sorten går det bra att riva lite citron- och limeskal och smaksätta vanlig vit choklad.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 dl | vispgrädde |
100 g | vit blockchoklad lemon lime, (Fazer) |
1 msk | mynta, finhackad |
Sallad:
0,5 | ananas |
1 msk | ljust muscovadoråsocker |
1 msk | ljus rom |
Garnering:
25 g | pistaschnötter |
4 | myntablad |