Vit chokladmousse med blåbär

Recept på vit chokladmousse med blåbär. Moussen kan göras dagen före och förvaras i kylen. Pudra över guldpulver strax före servering.
Recept på vit chokladmousse  med blåbär.
Recept på vit chokladmousse med blåbär. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 g choklad - vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • 2 krm kardemumma - stött
  • 250 g kvarg - t ex kesella (10 %)
  • 200 g blåbär - färska eller frysta

Garnering

  • guldpulver - eller silverpulver

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Lättvispa grädden och blanda ner citronskal  och kardemumma. Rör försiktigt ner grädde och kvarg i chokladen, rör inte för mycket.

  2. Lägg blåbär i botten på glasen. Spritsa eller klicka över moussen. Låt stå i kylen ca 30 min.

  3. Pudra guld- eller silverpulver på moussen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!