Vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor

Recept på vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor. Chokladkrämen kan göras i förväg och stå klar i kylen.

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl crème fraiche

Apelsiner

  • 2 apelsiner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 4 kardemummakapslar - gröna

Garnering

  • 3 msk pistaschnötter

Gör så här

  1. Apelsiner: Koka ihop vatten, socker och kardemummakapslar. Låt kallna. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i lagen. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.

  2. Hacka och smält chokladen på svag värme. Vispa äggulorna med sockret. Vänd ner choklad och crème fraiche i äggsmeten. Spritsa smeten i glas och ställ i kylen ca 4 timmar.

  3. Rosta nötterna i torr och het panna ca 3 min. Mixa dem till ett  smul med mixerstav.

  4. Låt apelsinklyftorna rinna av. Toppa krämen med apelsinklyftor och pistaschsmul.

Recept: Klara Lind

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!