Vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor

Recept på vit chokladkräm med kardemumma­­marinerade apelsinklyftor. Chokladkrämen kan göras i förväg och stå klar i kylen.  

För 4 personer:

Ingredienser

100 g choklad vit
2 äggulor
2 msk strösocker
2 dl crème fraiche

Apelsiner:

2 apelsiner
1 dl vatten
1 dl strösocker
4 kardemummakapslar gröna

Garnering:

3 msk pistaschnötter

20 minuter + 4 timmar i kyl

  1. Apelsiner: Koka ihop vatten, socker och kardemummakapslar. Låt kallna. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i lagen. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. Hacka och smält chokladen på svag värme. Vispa äggulorna med sockret. Vänd ner choklad och crème fraiche i äggsmeten. Spritsa smeten i glas och ställ i kylen ca 4 timmar.
  3. Rosta nötterna i torr och het panna ca 3 min. Mixa dem till ett  smul med mixerstav.
  4. Låt apelsinklyftorna rinna av. Toppa krämen med apelsinklyftor och pistaschsmul.

Recept: Klara Lind

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt