Vit chokladkräm med karamellflarn

Desserten kan förberedas i god tid och är lättgjort. Bara karamellflarnen kräver lite koncentration.
Allt om Mat

Chokladkräm

  • 2,75 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 stjärnanis

Karamellflarn

  • 3 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk glukos - (apoteket)

Chokladsås

  • 1 dl råsocker
  • 0,75 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör

Servering

  • 1 l mangosorbet
  • 1 stjärnanis

Gör så här

  1. Karamellflarnen: Koka socker, vatten och glukos 5–10 minuter i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Ringla med sked tunna strängar fram och tillbaka på ett bakplåtspapper tills det blir ett snirkligt mönster. Låt stelna, bryt i bitar och lägg i burk med smörpapper emellan.

  2. Chokladsåsen: Koka upp socker, kakao och vatten och sjud under vispning 2 minuter. Ta från värmen, vispa ner smöret, låt svalna.

  3. Chokladkrämen: Koka grädden med stjärnanis 5 minuter för att ge smak. Bryt chokladen i bitar, lägg den i en skål och häll den heta grädden genom en sil ner över chokladen. Rör tills chokladen smält och låt den kallna och ställ ev in i kylen till nästa dag.

  4. Inför serveringen: Vispa den vita chokladkrämen till tjock kräm med elvisp och lägg den i en spritspåse.

  5. Lägg upp: Spritsa en stor klick vit chokladkräm på tallrikarna. Lägg på ett eller flera bitar karamellflarn, lägg en kula mangosorbet bredvid och ringla chokladsås på tallriken. Garnera ev med stjärnanis och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!