Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad

Grädde och kesella  ska vara rumsvarma när chokladen blandas ner för att krämen ska bli slät och fin.
Liselotte Forslin
Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad
Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur

Ingredienser

  • 250 g vit choklad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 250 g kesella (10%)

Havtorns- och mangosallad

  • 1 apelsin - rivet skal
  • 1,5 dl apelsin - pressad
  • 0,75 dl strösocker
  • 100 g havtorn - frysta
  • 1 mango - mogen
  • 1 tsk röd chili - finhackad

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.

  2. Vispa grädden lätt och blanda med kesellan. Vänd ner gräddblandningen, lite i taget, i chokladen. Fördela krämen i åtta glas och ställ i kylen ca 1 timme.

  3. Fruktsallad: Koka upp apelsinskal och -saft och socker.  Blanda ner havtornen i sockerlagen och låt koka ca 5 min. Passera genom en sil. Låt lagen kallna. Skala och skär bort kärnan i mangon. Skär fruktköttet i bitar och blanda med havtornslagen. Tillsätt chilin.

  4. Fördela mangon på chokladkrämen. Häll över lagen. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!