00000

Grädde och kesella  ska vara rumsvarma när chokladen blandas ner för att krämen ska bli slät och fin.

För 8 pers

Ingredienser

250 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
250 g kesella (10%)

Havtorns- och mangosallad

1 apelsin, rivet skal
1 1/2 dl pressad apelsin
3/4 dl strösocker
100 g frysta havtorn
1 mogen mango
1 tsk finhackad röd chili, t ex spansk peppar

30 min + 1 timme i kylen

Vit chokladkräm med havtorns- och mangosallad

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.

2. Vispa grädden lätt och blanda med kesellan. Vänd ner gräddblandningen, lite i taget, i chokladen. Fördela krämen i åtta glas och ställ i kylen ca 1 timme.

3. Fruktsallad: Koka upp apelsinskal och -saft och socker.  Blanda ner havtornen i sockerlagen och låt koka ca 5 min. Passera genom en sil. Låt lagen kallna. Skala och skär bort kärnan i mangon. Skär fruktköttet i bitar och blanda med havtornslagen. Tillsätt chilin.

4. Fördela mangon på chokladkrämen. Häll över lagen. Servera.