Vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär

Recept på vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär. Lättfixad kaka, bara att röra ihop och grädda. Lakritsglass är gott att servera till.

För 8 bitar:

Ingredienser

100 g smör
100 g choklad vit, + 50 g
2 dl strösocker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 dl björnbär
50 g mjölkchoklad

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

björnbär och lakritsglass

10 minuter + 25 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.  Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj med smör.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka 100 g vit choklad och smält den under omrörning i smöret.
  3. Blanda i socker, äggen, ett i taget, mjöl och vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i formen. Strö på björnbären. Hacka 50 g vit choklad och mjölkchokladen, strö det på kakan.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över florsocker. Servera med björnbär och glass. 

Recept av Ulla Karlström

Fler recept med: Bakning, Choklad, Kakor och bullar, Övrigt