Vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär

Recept på vit chokladkaka med mjölkchoklad och björnbär. Lättfixad kaka, bara att röra ihop och grädda. Lakritsglass är gott att servera till.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g choklad - vit, + 50 g
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl björnbär
  • 50 g mjölkchoklad

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • björnbär och lakritsglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.  Spänn fast ett bakplåtspapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj med smör.

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka 100 g vit choklad och smält den under omrörning i smöret.

  3. Blanda i socker, äggen, ett i taget, mjöl och vaniljsocker. Rör snabbt ihop till en smet. Häll smeten i formen. Strö på björnbären. Hacka 50 g vit choklad och mjölkchokladen, strö det på kakan.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över florsocker. Servera med björnbär och glass. 

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!