00000

Blåbärskaka med vit choklad. Lättbakad, snabb och galet god kaka. Gör den i dag!

För 10 bitar

Ingredienser

Vit chokladkaka med blåbär och citron

100 g smör
100 g + 50 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
1 msk pressad citon
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl blåbär
florsocker

Tillbehör

1 dl blåbär
vaniljglass

10 min + 25 min i ugn

Vit chokladkaka med blåbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.
  2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.