Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon

Romhallon tillsammans med ­fluffig chokladgrädde blev en ­klar favorit vid provsmakningen.
Vit chokladgrädde och hallon marinerade i rom toppar våfflan.
Vit chokladgrädde och hallon marinerade i rom toppar våfflan. Foto: Lina Eriksson

Vit chokladgrädde med rommarinerade hallon

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 200 g hallon
  • 100 g vit choklad
  • 1,5 msk rom - ljus eller mörk

Gör så här

  1. Hacka chokladen. ­Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills den smält. Ställ smeten i kylen ca 2 timmar.

  2. Blanda hallon, florsocker och rom. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Vispa chokladsmeten fluffig. Servera chokladgrädden och hallon till nygräddade våfflor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!