Vit chokladcrème med lime och passion

En dessert för finsmakare. Glöm inte rumstemperera den före servering!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 gelatinblad
  • 1 lime
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 msk strösocker
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Koka upp grädden. Blanda ner grädden i chokladen och rör till en jämn smet. Fördela crèmen i 4 glas. Täck med plastfolie och ställ kallt ca 15 min.

  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva limen. Pressa saften ur limen. Blanda lime- skal och limesaft med vatten och socker i en kastrull. Värm tills sockret smält. Sila blandningen. Ta upp och smält gelatinbladet däri.

  3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner inkråmet i limeblandningen. Fördela på chokladcrèmen. Ställ kallt ca 1 timme.

  4. Ta fram och låt crèmen stå i rumstemperatur ca 15 min innan den serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!