Vit chokladcrème med lime och passion

En dessert för finsmakare. Glöm inte rumstemperera den före servering!

Vit chokladcrème med lime och passion

1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Koka upp grädden. Blanda ner grädden i chokladen och rör till en jämn smet. Fördela crèmen i 4 glas. Täck med plastfolie och ställ kallt ca 15 min.
2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva limen. Pressa saften ur limen. Blanda lime-
skal och limesaft med vatten och socker i en kastrull. Värm tills sockret smält. Sila blandningen. Ta upp och smält gelatinbladet däri.
3. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Rör ner inkråmet i limeblandningen. Fördela på chokladcrèmen. Ställ kallt ca 1 timme.
4. Ta fram och låt crèmen stå i rumstemperatur ca 15 min innan den serveras.

Recept från