Vit chokladcheesecake

En strålande klassiker med rätta krämigheten och väl avvägda proportioner på vit choklad, philadelphiaost och kesella i fyllningen. Tårtan går bra att göra dagen innan, bara topping och dekor läggs på inför servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör - smält
  • 100 g choklad - vit
  • 400 g philadelphia
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg

Topping

  • 4 dl crème fraiche
  • 1 vaniljstång

Dekor

  • jordgubbar
  • fikon - färska
  • ätliga blommor - färska eller kanderade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smula kexen och häll på smält smör.

  2. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant 3.Grädda bottnen ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.

  3. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.

  4. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker. Rör ner chokladen och äggen.

  5. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna. 7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar eller fikon och ev blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!