Rabarberkaka med vit choklad och kardemummayoghurt  

Vit choklad- och rabarberkaka med kardemummayoghurt är en härlig försommarkaka. Rabarber, vit choklad och kardemumma är smaker som passar perfekt ihop. Så enkel och så god!  
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g choklad - vit
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt

Kardemummayoghurt

  • 2,5 dl matyoghurt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk kardemumma - krossad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i 1/2 cm-skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl.

  2. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, blanda ner den i smöret. Rör tills chokladen smält. Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör därefter ner mjöl, vaniljsocker och salt.

  3. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 10 x 25 cm. Lägg på rabarberbitarna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men krämig i mitten.

  4. Yoghurt: Smaksätt yoghurten med florsocker och kardemumma.

  5. Servera kakan med  yoghurten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!