Rabarberkaka med vit choklad och kardemummayoghurt
Ingredienser
- 150 g rabarber
- 1 tsk potatismjöl
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 100 g smör
- 100 g choklad - vit
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
Kardemummayoghurt
- 2,5 dl matyoghurt
- 0,5 dl florsocker
- 1 tsk kardemumma - krossad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i 1/2 cm-skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl.
-
Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, blanda ner den i smöret. Rör tills chokladen smält. Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör därefter ner mjöl, vaniljsocker och salt.
-
Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 10 x 25 cm. Lägg på rabarberbitarna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men krämig i mitten.
-
Yoghurt: Smaksätt yoghurten med florsocker och kardemumma.
-
Servera kakan med yoghurten.