4.14.14.14.14.1

Vit choklad- och rabarberkaka med kardemummayoghurt är en härlig försommarkaka. Rabarber, vit choklad och kardemumma är smaker som passar perfekt ihop. Så enkel och så god!  

För 8-10 bitar:

Ingredienser

150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
100 g choklad, vit
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt

Kardemummayoghurt:

2,5 dl matyoghurt
0,5 dl florsocker
1 tsk kardemumma, krossad

25 minuter + 20 minuter i ugn

Vit choklad- och rabarberkaka med kardemummayoghurt – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i 1/2 cm-skivor. Blanda rabarbern med potatismjöl.
  2. Vispa ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar, blanda ner den i smöret. Rör tills chokladen smält. Häll ner chokladsmöret i äggsmeten och rör därefter ner mjöl, vaniljsocker och salt.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 10 x 25 cm. Lägg på rabarberbitarna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Kakan ska vara gräddad i kanterna men krämig i mitten.
  4. Yoghurt: Smaksätt yoghurten med florsocker och kardemumma.
  5. Servera kakan med  yoghurten.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar