Vit choklad- och cashewblondies med hallon

En ljuvligt söt och god blondie med syrliga hallon.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 185 g smör
  • 400 g choklad - vit, grovhackad eller knappar
  • 2,5 dl rårössocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 dl cashewnötter - naturella
  • 100 g hallon - frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i hälften av chokladen. Rör tills den smält. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna ca 10 min.

  3. Vispa snabbt ner socker och ägg i chokladsmöret och sikta sedan ner mjölet. Rör ner resten av chokladen och grovhackade cashewnötter. Häll smeten i formen och tryck försiktigt ner de frysta hallonen.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35–40 min. Låt kakan kallna i formen och skär den sedan i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!