Vit bönsoppa med olivolja och salamichips

Vit bönsoppa med olivolja och salamichips är så enkelt och så gott! Välj en lite pepprig olivolja att ringla över soppan. Servera med salamichips, grissini och focaccia.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 burk vita bönor - (400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g salami - skivad
  • olivolja
  • 300 g oliver - blandade
  • grissini och focaccia - se recept

Gör så här

  1. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt bönor, buljongtärningar och vatten. Låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden. Mixa soppan slät med mixerstav.

  2. Sätt ugnen på varmluft 100°. Lägg salamiskivorna på plåtar med  bakplåtspapper. Låt torka mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Ringla olivolja över soppan. ­Servera med salamichips, oliver, grissini och focaccia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!