00000

Vit bönsoppa med olivolja och salamichips är så enkelt och så gott! Välj en lite pepprig olivolja att ringla över soppan. Servera med salamichips, grissini och focaccia.

För 6 personer:

Ingredienser

1 burk vita bönor, (400 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

50 g salami, skivad
olivolja
300 g oliver, blandade
grissini och focaccia, se recept

15 minuter

Vit bönsoppa med salamichips – gör så här:

  1. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja ca 3 min. Tillsätt bönor, buljongtärningar och vatten. Låt koka ca 5 min. Tillsätt grädden. Mixa soppan slät med mixerstav.
  2. Sätt ugnen på varmluft 100°. Lägg salamiskivorna på plåtar med  bakplåtspapper. Låt torka mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Ringla olivolja över soppan. ­Servera med salamichips, oliver, grissini och focaccia.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Italienskt, Soppa