Vispat smör

Vispat smör blir vitt och fluffigt då det vispas och blandas med vatten.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull. Häll över smöret i en metallbunke så fort det tystnat och blivit gyllenbrunt, annars finns risk för att det ligger kvar i pannan och bränner.

  2. Sänk ner bunken i en skål med iskallt vatten. Tillsätt vattnet när smöret svalnat. Vispa det vitt och luftigt. Servera direkt, eller förvara i kylen och ta fram en stund före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!