Vintoddy och svartvinbärstoddy

Till mysig stund vid brasan smakar det gott med vintoddy. Som alkoholfritt alternativ värms svartvinbärsjuice med några bitar kanel och stjärnanis. Koka gärna kryddlagen på morgonen så är det bara att värma när man kommer hem.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 15 g pomeransskal
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelbit
  • 3 stjärnanis
  • 1 rött vin - i flaska
  • 1 apelsin - skivad

Gör så här

  1. Koka pomeransskalen mjuka i lite vatten.

  2. Koka upp vatten och socker, tillsätt pomeransskalen, kanel och stjärnanis. Låt stå några timmar så att den drar åt sig smaken.

  3. Koka upp blandningen, tillsätt vinet och värm. Lägg i apelsinskivor vid serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!