00000

Supertunt skivad morot och ärtskott ger salladen en exklusiv stil.

För 8 pers

Ingredienser

2 hjärtsalladshuvud (gemsallad)
1 endive
1 stor morot
50 g ärtskott
1 krm nymald svartpeppar

Dressing

1 tsk dijonsenap
2 tsk pressa citron
1 liten vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vispgrädde
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
2 krm strösocker
1 tsk blå vallmofrön

15 min

1. Bryt loss salladsblad och endiveblad. Skala och hyvla moroten i långa band med osthyvel. Lägg sallad, morotsremsor och ärtskott på ett stort fat.

2. Dressing: Vispa ihop senap och citron. Skala och riv i vitlöken. Häll i oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Vispa i grädden. Krydda med salt, peppar och socker. Rör i vallmofröna.

3. Skeda dressingen över salladen vid servering och strö över peppar.