Vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm

Recept på vintersallad med rödbetsamaranth, äpple och getostkräm. Amaranth är ett proteinrikt litet frö med nötig smak. Det påminner om quinoa.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 2 dl amarant - eller quinoa
  • 1 rödbeta
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 stjälkar grönkål - –3
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 granatäpple
  • 1 äpple
  • 300 g rödkål

Getostkräm

  • 175 g getost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Getostkräm: Mosa osten och blanda med yoghurten. Skala och riv i vitlöken och tillsätt honungen. Krydda med salt och peppar.

  2. Koka amaranthen enligt anvisning på förpackningen. Skala och skölj rödbetan väl. Riv den och blanda med grynen.

  3. Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna. Dra bort de grova stjälkarna från grönkålen och riv kålen i små bitar. Lägg den i en skål och krama den med händerna tillsammans med olja, citronsaft, salt och peppar.

  4. Peta ut kärnorna ur granatäpplet, gärna under kallt vatten i en stor skål så du slipper stänka ner med röd saft.

  5. Kärna ur och riv äpplet. Finstrimla rödkålen på mandolin eller med osthyvel.

  6. Varva alla ingredienser på ett stort fat och servera med getostkrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!