Vinterceviche

Vinterceviche är en festlig förrätt. Livsmedelverket rekommenderar att all fisk som ska ätas rå ska frysas innan, så att den blir genomfryst. Odlad fisk behöver inte frysas.
Mette Helbaek
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé - t ex gös eller torsk, MSC-märkt
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 100 g jordärtskocka
  • 0,5 dl dill - grovhackad
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 dl lime - pressad
  • 4 msk olivolja
  • 50 g lingon - frysta

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna äpplet smått. Skala och skär jordärtskockan i små tärningar. Blanda fisken med lök, äpple, jordärtskocka, dill och chiliflakes. Krydda med salt.

  2. Häll limesaft och olja över fiskblandningen. Strö över de frysta lingonen. Marinera fisken i kylen ca 30 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!