3.53.53.53.53.5

Vinterceviche är en festlig förrätt. Livsmedelverket rekommenderar att all fisk som ska ätas rå ska frysas innan, så att den blir genomfryst. Odlad fisk behöver inte frysas.

För 4-6 personer som förrätt:

Ingredienser

400 g vit fiskfilé, t ex gös eller torsk, MSC-märkt
1 schalottenlök
1 äpple
100 g jordärtskocka
0,5 dl dill, grovhackad 
2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 dl lime, pressad
4 msk olivolja
50 g lingon, frysta

15 minuter + 30 minuter marinering

Vinterceviche – gör så här:

  1. Skär fisken i tärningar. Skala och skiva löken tunt. Kärna ur och tärna äpplet smått. Skala och skär jordärtskockan i små tärningar. Blanda fisken med lök, äpple, jordärtskocka, dill och chiliflakes. Krydda med salt.
  2. Häll limesaft och olja över fiskblandningen. Strö över de frysta lingonen. Marinera fisken i kylen ca 30 min.
Fler recept med: Fisk, Gös