I annonssamarbete med SIMPLE FEAST

3.43.43.43.43.4

Den här zucchinilasagnen är fantastiskt god med sin ricottafyllning med smak av persilja. Krämig och god - precis så som en lasagne ska smaka. 

För 4

Ingredienser

Ricottafyllning

900 g ricotta på standardmjölk
2 stora ägg
10 g bladpersilja, finhackad
1 tsk havssalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
60 g romano-ost

Stekt zucchini

6 gröna zucchinier, (1 kg)
250 g vetemjöl
6 stora ägg
1 tsk havssalt
1/2 tsk nymalen svartpeppar
40 g romano-ost, finriven
matolja, att steka i

1 kg marinarasås, eller vanlig tomatsås
450 g mozarellaost med naturlig fetthalt

Gör såhär:

 1. Klä en finmaskig sil med dubbla lager ostduk och ställ över en bunke. Tillsätt ricottan och ställ i kyl i 2 timmar så att vätskan rinner av.
 2. Skiva zucchinin på längden i ca ½ cm tjocka skivor.
 3. Häll mjölet i en låg bunke. Ta en annan låg bunke och blanda samman äggen, saltet, svartpepparn och romano-osten med en gaffel.
 4. Hetta upp 2½ cm olja i en stor kastrull med höga kanter på medelvärme.
 5. Klä en bakplåt med hushållspapper och ha den nära tills hands.
 6. Jobba med ett par skivor zucchini åt gången och vänd ner i mjölet och doppa därefter i äggblandningen. Låt överskott av äggblandningen droppa tillbaka i bunken (men se till att skivorna är ordentligt panerade).
 7. Lägg försiktigt zucchini-skivorna i oljan och stek tills de är brynta på båda sidor, i 2-3 minuter per sida. Justera värmen om det behövs. Lägg över på hushållspappret. Upprepa med resten av zucchinin och rör om i äggblandningen ofta så att osten inte lägger sig på botten.
 8. Blanda den avrunna ricottaosten, äggen, persiljan, salt, peppar och romano-osten i en stor bunke.
 9. Sätt ugnen på 190°C.
 10.  Bre ut 1,2 dl av marinarasåsen i botten av en ca 23 x 33 cm stor ugnsform. Täck formens botten med en tredjedel av de stekta zucchiniskivorna och låt skivorna överlappa något. Bre ut en tredjedel av marinarasåsen på skivorna. Sprid ut en tredjedel av ricottablandningen över marinarasåsen med en degskrapa av silikon eller gummi och strö över en tredjedel av mozzarellan.
 11.  Upprepa varvningen med zucchini, marinarasås, ricottafyllning och mozzarella två gånger.
 12.  Täck formen med aluminiumfolie men låt ligga lite löst så att osten inte fastnar i folien. Ställ formen på en bakplåt och grädda i ugnen 1 timme.
 13.  Ta av folien och fortsätt grädda tills ytan är lätt brynt, i 10-15 minuter.
 14.  Ta ut ur ugnen och låt vila i 15 minuter innan du skär ut portionsbitar. Servera med extra sås som tillbehör eller ovanpå bitarna om du vill.

För mer inspiration och gratis recept, ladda ner vår app ‘Simple Feast – Recept’. Svårt att få tiden att räcka till? Vi levererar 3 växtbaserade och ekologiska måltider i veckan klara på bara 10 minuter. Läs mer och beställ din matkasse här.

Fler recept med: Promotion, simple feast