Vinmarinerad kyckling med risonisallad

Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Vitt vin, citron och örter ger medelhavssmak till kycklingklubborna.
Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad.
Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - (à 250 g)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl örter - hackade, t ex basilika, timjan och oregano
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Risoni

  • 2,5 dl risoni (barilla)
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 250 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 0,5 dl basilika - hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl kapris
  • 50 g parmesan

Gör så här

  1. Blanda vin, örter, citron, salt och peppar. Lägg i kycklingklubborna och vänd runt dem i blandningen. Låt stå i kylen ca 4 timmar. 

  2. Ta kycklingen ur marinaden och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 30 min, tills klubborna är genomgrillade, 70° innertemperatur.

  3. Risoni: Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj risonin med kallt vatten och låt rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Halvera tomaterna.

  4. Mixa basilika, olja, vatten, vinäger och salt med mixerstav. Vänd i risoni, pumpakärnor, tomater och kapris. Hyvla över parmesan.

  5. Garnera kycklingen med örter.  Servera med risonin. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!