40 minuter + 4 h marinering + 30 minuter på grillen
Vinmarinerad kyckling med risonisallad – gör så här:
- Blanda vin, örter, citron, salt och peppar. Lägg i kycklingklubborna och vänd runt dem i blandningen. Låt stå i kylen ca 4 timmar.
- Ta kycklingen ur marinaden och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 30 min, tills klubborna är genomgrillade, 70° innertemperatur.
- Risoni: Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj risonin med kallt vatten och låt rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Halvera tomaterna.
- Mixa basilika, olja, vatten, vinäger och salt med mixerstav. Vänd i risoni, pumpakärnor, tomater och kapris. Hyvla över parmesan.
- Garnera kycklingen med örter. Servera med risonin.