Vinmarinerad kassler med pestopotatis & gremolata

En snabblagad rätt till fredagen, då det är trevligt att äta lite festligt men orken är slut efter veckan. Gremolata är en klassisk italiensk blandning av persilja, vitlök och citron. Här är vitlöken dock utbytt mot pepparrot, som blir en spännande smakbrytning till kasslern.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kassler - vinmarinerad
  • 1 msk smör

Pestopotatis

  • 800 g potatis
  • 1 dl pesto

Pepparrotsgremolata

  • 4 msk pepparrot - färsk och riven
  • 0,5 dl bladpersilja - finhackad
  • 1 msk citronskal - rivet

Servering

  • rucolasallad
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Gremolata: Skala och riv pepparroten. Skölj, torka och hacka bladpersiljan. Tvätta citronen och riv skalet. Blanda samman.

  3. Skär kasslern i skivor. Stek kasslern ca 1 min per sida. Strö över pepparrotsgremolata.

  4. Blanda den kokta potatisen med pesto. Servera med en sallad med rucola och cocktailtomater.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!