4.34.34.34.34.3

Rödkål är ett måste på julen för de allra flesta. Här hittar du ett gott recept på vinbräserad rödkål.

För 10 person(er)

Ingredienser

0,5 rödkålshuvud, (drygt 1 kilo)
1 lök, stor gul
2 äpplen, syrliga
2 msk smör
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl sirap, ljus
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vin, rött

Vinbräserad rödkål – gör så här:

  1. Ansa rödkålen och skär den i klyftor. Skär bort stocken. Strimla rödkålen grovt.
  2. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
  3. Smält smöret i en vid kastrull. Blanda samtliga ingredienser i kastrullen.
  4. Sjud under lock på svag värme 1 1/2 timme. Rör om då och då.