Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka

Recept på vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka. Servera den vinbräserade svampen som en förrätt eller smårätt.

Ingredienser

  • 2 karljohansvampar - stora
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 rosmarinkvistar
  • 8 parmaskinka - skivor
  • 1,5 dl vitt vin - torrt

Tillbehör

  • salladsblad - blandade
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Ansa och skär svampen i fyra klyftor vardera. Stek dem i 1 msk olja på hög värme så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

  2. Lägg en rosmarinkvist på varje svamp och linda runt skinkskivorna. Lägg svampen i en liten ugnssäker form och häll vinet vid sidan om. Ringla över 1 msk olja.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera svampen direkt med sallad och bröd.

  4. Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår stora svampguide med allt du behöver veta om svamp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!