Vinbärspudding – gör så här:
- Lägg gelatinbladen till gelén i 1 dl kallt vatten ca 5 min. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften.
- Häll blandningen i bottnen på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
- Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.
- Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
- Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat. Garnera med röda vinbär.