Vinbärspudding

Gelatinblad är superenkelt att använda, så var inte rädd för att göra de här krämiga och samtidigt friskt syrliga puddingarna som smälter i munnen.
Allt om Mat

Gelé

  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl saft - koncentrerad, gärna jordgubbs- eller rabarbersaft
  • 1 dl vinbär - röda

Yoghurtpannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen till gelén i 1 dl kallt vatten ca 5 min. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften.

  2. Häll blandningen i bottnen på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.

  3. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.

  4. Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.

  5. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat. Garnera med röda vinbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!