Vinbärsbräserad skinka

Skinkstek är en gammal klassiker som här har kokats i en smakrik buljong med vinbärssaft, chili och en aning kryddnejlika. Servera steken med lättkokta rotfrukter och garnera gärna med vinbär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek - av rostbiff eller fransyska
  • 2 gula lökar
  • 2 dl svartvinbärssaft - koncentrerad
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1 krm kryddnejlika
  • 0,5 tsk ancho chili
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Servering

  • rotfrukter - kokta
  • vinbär

Gör så här

  1. Torka av köttet. Skala löken och skär den i bitar. Blanda lök, saft, smulad buljongtärning, vatten, kryddor och salt i en kastrull.

  2. Sätt in en köttermometer mitt i den tjockaste delen. Lägg ner köttet i buljongen och låt det sjuda ca 30 min. Vänd det och låt sjuda ytterligare ca 30 min tills temperaturen i köttet är 68°.

  3. Ta upp köttet och linda in det i smörpapper. Sila skyn och låt den koka ihop tills lite mindre återstår.

  4. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Låt koka upp och blanda ner smöret. Smaka av med rödvinsvinäger.

  5. Skär köttet i tunna skivor och strö lite salt på skivorna. Servera med lättkokta rotfrukter, sås och färska vinbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!