00000

Vinägerinlagda grönsaker är inte lika hållbara som ättiksinlagda och bör förvaras kallt och konsumeras inom två veckor.

För 1 1 liter

Ingredienser

1 kilo fänkål
1 apelsin
3 dl vatten
1,5 dl farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
2 tsk salt

15 minuter

Vinägerinlagd fänkål med apelsin – gör så här:

 

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola hastigt av fänkålen med kallt vatten och låt rinna av. Lägg fänkålen i burkar.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med vatten, farin, vinäger och salt. Rör tills socker och salt har lösts upp.  Häll lagen över fänkålen och låt mogna i kylen ca 1 vecka. Gott till grillad fisk eller kyckling
Fler recept med: Inläggningar