Vinägerinlagd fänkål med apelsin

Vinägerinlagda grönsaker är inte lika hållbara som ättiksinlagda och bör förvaras kallt och konsumeras inom två veckor.
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 1 kg fänkål
  • 1 apelsin
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola hastigt av fänkålen med kallt vatten och låt rinna av. Lägg fänkålen i burkar.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med vatten, farin, vinäger och salt. Rör tills socker och salt har lösts upp.  Häll lagen över fänkålen och låt mogna i kylen ca 1 vecka. Gott till grillad fisk eller kyckling

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!