Vinägerchips med tzatzikidipp

Vinägerchips med tzatzikidipp är en tillsammans en klockren smak av Grekland. Tzatzikidippen kan göras 3–4 timmar före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 msk olivolja - av bra kvalité
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 250 g snackgurka - eller 1/2 vanlig gurka

Tillbehör

  • 1 påse vinägerchips - gärna Västkustchips med havsalt och vinäger

Gör så här

  1. Blanda samman yoghurt, olja, flingsalt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Rör om.

  2. Halvera snacksgurkorna på längden alt kärna ur och skär vanlig gurka i stavar.

  3. Servera dippen med gurka och vinägerchips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!