55555

Vinägerchips med tzatzikidipp är en tillsammans en klockren smak av Grekland. Tzatzikidippen kan göras 3–4 timmar före servering.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
1 msk olivolja, av bra kvalité
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
1 vitlöksklyfta, liten
250 g snackgurka, eller 1/2 vanlig gurka

Tillbehör:

1 påse vinägerchips, gärna Västkustchips med havsalt och vinäger

10 minuter

Vinägerchips med tsatsikidipp – gör så här:

  1. Blanda samman yoghurt, olja, flingsalt och peppar. Skala och pressa i vitlöken. Rör om.
  2. Halvera snacksgurkorna på längden alt kärna ur och skär vanlig gurka i stavar.
  3. Servera dippen med gurka och vinägerchips.
Fler recept med: Smårätter, Snacks och tilltugg