Vi lagade viltwoken på spisen i en wok och satte senare ut den på en eldkorg med glöd.

För 10 person(er) på buffé

Ingredienser

3 paket fryst viltskav ( 240 g)
1 gul eller röd lök
4 morötter, gärna i olika färger
200 g skärbönor
200 g vaxbönor
1 röd chili, tex spansk peppar
2 msk smör
5 dl vatten
2 dl mörkt öl
3/4 dl konc oxfond
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Garnering

citronklyftor
hackad persilja

Tillbehör

till exempel rostade rotfrukter och svartvinbärschutney

30 min

Viltwok – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna tunt på snedden, gärna på mandolin. Ansa och skär skärbönorna i mindre bitar. Ansa vaxbönorna. Kärna ur och mixa chilin med mixerstav.
  2. Bryn viltskavet i smör i en wok. Tillsätt lök, morötter och chili.
  3. Häll på vatten och öl och tillsätt fond. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Lägg i bönorna och sjud ytterligare ca 3 min.
  4. Smaka av med  salt och peppar. Garnera med citronklyftor och persilja. Servera med rotfrukter och chutney.
Fler recept med: Huvudrätter - varmrätter