4.14.14.14.14.1

Viltstroganoff med kantareller är krämigt och gott. Gör gärna dubbel sats, rätten är perfekt i lunchlådan!

För 4 personer:

Ingredienser

2 paket renskav, fryst  (à 240 g)
0,5 liter kantareller
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl lätt crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 dl cornichons
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl ris
1 påse sallad, blandad (125 g)

20 minuter

Viltstroganoff med kantareller – gör så här:

  1. Rensa svampen och skär den i bitar om de är stora. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp, lök och vitlök 1 msk olja ca 3 min. Ta upp löken och stek köttet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Lägg tillbaka lökblandningen i pannan.
  2. Tillsätt crème fraiche, 0,5 dl vatten, senap och tomatpuré. Koka på svag värme ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Halvera cornichons och blanda ner dem i pannan. Servera med ris och sallad.