Viltstroganoff med kantareller

Viltstroganoff med kantareller är krämigt och gott. Gör gärna dubbel sats, rätten är perfekt i lunchlådan!
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 pkt renskav - fryst  (à 240 g)
  • 0,5 l kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl cornichons
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 1 påse sallad - blandad (125 g)

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i bitar om de är stora. Skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Stek svamp, lök och vitlök 1 msk olja ca 3 min. Ta upp löken och stek köttet i 1 msk olja tills det fått fin färg. Lägg tillbaka lökblandningen i pannan.

  2. Tillsätt crème fraiche, 0,5 dl vatten, senap och tomatpuré. Koka på svag värme ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Halvera cornichons och blanda ner dem i pannan. Servera med ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!