Viltskav med rostad färskpotatis

Viltskav med timjan och rostad färskpotatis är festlig mitt i veckan-rätt. Variera rätten med det viltskav du hittar i affären, ren-, älg- eller vilt.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 pkt skav - fryst, t ex av kronhjort (à 240 g)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippa morötter - (500 g)
  • 1 knippa lök - färsk
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 kruka timjan
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrapa och halvera potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och klicka över 1 msk smör. Strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen tills den är mjuk och har fin färg, ca 25 min. Vänd den några gånger under tiden.

  2. Skrapa och skär morötterna i breda strimlor. Ansa löken och skär av den övre delen av blasten. Skär resten av löken i klyftor.

  3. Stek skavet i en stekpanna tills vattnet kokat bort. Tillsätt 1 msk smör och bryn tills skavet fått fin färg. Blanda i morötter och lök, stek ytterligare ca 5 min. Häll över crème fraiche och 2 dl vatten. Tillsätt senapen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra ca 5 min.

  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i pannan.

  5. Strimla det sparade gröna från löken och blanda med den rostade potatisen. Servera skavet med potatis och garnera med den sparade timjanen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!