Viltskav med messmör och kantareller

En klassiker som inte får glömmas bort. Så himla gott och dessutom snabblagat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 pkt renskav - fryst, vilt eller älg (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1,5 msk smör
  • 2 msk messmör
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g kantareller - gula

Tillbehör

  • potatis - pressad
  • lingon - rårörda

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg. Tillsätt löken, låt steka ca 2 min.

  2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.

  3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.

  4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!