1. Skala och finhacka löken. Stek skavet i olja och 1/2 msk smör i en stekpanna tills det börjar få färg. Tillsätt löken, låt steka ca 2 min.
2. Tillsätt messmör, crème fraiche och vatten. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Häll svampen över skavet. Strö över persilja.
4. Servera skavet med pressad potatis och rårörda lingon.
Viltskav med messmör och kantareller
En klassiker som inte får glömmas bort. Så himla gott och dessutom snabblagat.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 pkt | renskav, fryst, vilt eller älg (à 240 g) |
1 | gul lök |
0,5 msk | rapsolja |
1,5 msk | smör |
2 msk | messmör |
1 dl | crème fraiche |
2 dl | vatten |
2 tsk | kinesisk soja |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
200 g | gula kantareller |
Garnering
Tillbehör
, pressad potatis, rårörda lingon |