55555

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos är klassisk husmanskost men med en twist. Västerbottensost kan bytas ut mot annan lagrad ost.

För 4 personer:

Ingredienser

2 paket viltskav, fryst (à 240 g)
1 knippa färsk lök
75 g västerbottensost
1 dl björnbär

Rotselleripuré:

250 g rotselleri
800 g potatis, mjölig sort eller bakpotatis
2 dl mjölk
smör, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos – gör så här:

  1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.
  3. Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll  över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 min. Strö över björnbär.
  4. Servera skavröran med sellerimoset.