Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos

Viltskav med björnbär, västerbottensost och rotsellerimos är klassisk husmanskost men med en twist. Västerbottensost kan bytas ut mot annan lagrad ost.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2 pkt viltskav - fryst (à 240 g)
  • 1 knippe lök - färsk
  • 75 g västerbottenost
  • 1 dl björnbär

Rotselleripuré

  • 250 g rotselleri
  • 800 g potatis - mjölig sort eller bakpotatis
  • 2 dl mjölk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Låt selleri och potatis rinna av. Mosa med en elvisp tillsammans med 1 msk smör. Häll i mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Ansa och strimla löken. Grovriv osten. Stek skavet i 1 msk smör. Låt löken steka med ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll  över 1 dl vatten. Låt sjuda ca 3 min. Strö över björnbär.

  4. Servera skavröran med sellerimoset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!