Viltköttbullar

00000

Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar pryder varje julbord. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

500 g älgfärs
250 g fläskfärs
1 gul lök
100 g rotselleri
1 morot
1 msk smör + 1 msk
10 enbär
1 ägg
1 msk viltfond konc
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 msk rapsolja

1 timme

Viltköttbullar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.
  2. Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.
  3. Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.
  4. Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.

Fotograf: Helen Pé 

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Fler recept med: Brunch, Buffémat, Jul, Kött, Övrigt, Vilt