Viltköttbullar

Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar pryder varje julbord. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.
Foto: Helén Pe / Helén Pe Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 250 g fläskfärs
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 10 enbär
  • 1 ägg
  • 1 msk viltfond - konc
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.

  2. Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.

  3. Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.

  4. Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.

  5. Fotograf: Helen Pé 

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!