45 minuter
Viltköttbullar med tomatsås – gör så här:
- Skala och hacka löken riktigt fint. Fräs i 1 msk smör på medelvärme så den mjuknar. Blanda ner krossade enbär, timjan och peppar och låt steka med ca 1 minut. Låt lökblandningen svalna.
- Blanda äggula, ströbröd, grädde och kalvfond i en skål. Låt stå och svälla ca 5 min. Blanda noggrant ner färsen samt löken. Krydda med salt. Ställ färsen i kylen.
- Tomatsås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Tillsätt Mutti krossade tomater, vin och vatten. Blanda i Mutti tomatpuré samt kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt.
- Rulla jämnstora köttbullar. Stek dem i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg ner dem i tomatsåsen vartefter och låt dem sjuda sakta 2-3 min. Servera med potatismos eller pasta.