Viltketchup - kryddig ketchup till viltkött

Recept på viltketchup. Kryddig ketchup som alternativ till gelé till smakrikt viltkött. Passar också till anka, kalkon, hamburgare eller köttbullar. Kan även användas till att smaksätta en sås.
Foto: Anna Kern / Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g svartavinbär
  • 1 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk timjan - eller 2 kvistar färsk
  • 3 dl farinsocker
  • 0,5 dl balsamvinäger - vit
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka upp bären med vatten och kryddor och sjud ca 10 min. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt sjuda ca 10 min.

  2. Låt svalna. Plocka upp kanel, lagerblad och eventuella timjankvistar. Mixa ketchupen slät.

  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kyl. Ketchupen håller ca 1 månad, ska den förvaras längre bör den frysas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!