Viltketchup

3.23.23.23.23.2

Recept på viltketchup. Kryddig ketchup som alternativ till gelé till smakrikt viltkött. Passar också till anka, kalkon, hamburgare eller köttbullar. Kan även användas till att smaksätta en sås.

För 1 sats, 500 g:

Ingredienser

500 g svarta vinbär
1 dl vatten
2 lagerblad
1 kanelstång
1 tsk timjan, eller 2 kvistar färsk
3 dl farinsocker
0,5 dl balsamvinäger, vit
2 krm svartpeppar, nymald

35 minuter

Viltketchup — gör så här:

  1. Koka upp bären med vatten och kryddor och sjud ca 10 min. Tillsätt socker och vinäger och fortsätt sjuda ca 10 min.
  2. Låt svalna. Plocka upp kanel, lagerblad och eventuella timjankvistar. Mixa ketchupen slät.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar och förvara i kyl. Ketchupen håller ca 1 månad, ska den förvaras längre bör den frysas.
Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt