1.31.31.31.31.3

Med timjan och enbär i såsen får falukorvsgrytan en lätt viltsmak. Mustigt, gott och snabblagat.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g falukorv
1 rödlök
0,5 purjolök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
0,5 tsk timjan
5 enbär
1,5 dl mellangrädde
1,5 dl vatten
1,5 msk mörk oxbuljongfond, konc
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm salt

Tillbehör:

potatisklyftor
morotsskivor
broccolibuketter

20 minuter

Viltfalu – gör så här:

  1. Skär falukorven i stavar. Skala och skiva rödlöken på längden. Ansa och skiva purjolöken.
  2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa med ca 2 min.
  3. Tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt sjuda under lock ca 10 min.
  4. Koka potatisklyftor i lättsaltat vatten 5 minuter. Lägg i skivade morötter och broccolibuketter. Koka upp och låt sjuda 5-10 min. Häll av vattnet och servera till den vilda falukorven.