Viltfalu

Med timjan och enbär i såsen får falukorvsgrytan en lätt viltsmak. Mustigt, gott och snabblagat.
Catarina Bennetoft
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk timjan
  • 5 enbär
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk mörk oxbuljongfond - konc
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • potatisklyftor
  • morotsskivor
  • broccolibuketter

Gör så här

  1. Skär falukorven i stavar. Skala och skiva rödlöken på längden. Ansa och skiva purjolöken.

  2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa med ca 2 min.

  3. Tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt sjuda under lock ca 10 min.

  4. Koka potatisklyftor i lättsaltat vatten 5 minuter. Lägg i skivade morötter och broccolibuketter. Koka upp och låt sjuda 5-10 min. Häll av vattnet och servera till den vilda falukorven.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!