Viltfalu
Med timjan och enbär i såsen får falukorvsgrytan en lätt viltsmak. Mustigt, gott och snabblagat.
Ingredienser
- 600 g falukorv
- 1 rödlök
- 0,5 purjolök
- 1 msk smör
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 tsk timjan
- 5 enbär
- 1,5 dl mellangrädde
- 1,5 dl vatten
- 1,5 msk mörk oxbuljongfond - konc
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 1 krm salt
Tillbehör
- potatisklyftor
- morotsskivor
- broccolibuketter
Gör så här
-
Skär falukorven i stavar. Skala och skiva rödlöken på längden. Ansa och skiva purjolöken.
-
Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa med ca 2 min.
-
Tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt sjuda under lock ca 10 min.
-
Koka potatisklyftor i lättsaltat vatten 5 minuter. Lägg i skivade morötter och broccolibuketter. Koka upp och låt sjuda 5-10 min. Häll av vattnet och servera till den vilda falukorven.