55555

Saftig köttbulle där den mustiga viltsmaken kommer fram fint.

För 75 bullar:

Ingredienser

500 g hjortfärs
500 g vildsvinsfärs
1 gul lök, gärna ekologisk
1 msk rapsolja, + 3 msk
100 g potatis, kokt, gärna ekologisk
1 msk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 krm vitpeppar, nymald
2 dl vispgrädde, laktosfri, ekologisk

30 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn

Viltbullar – gör så här:

  1. Skala och riv löken fint på rivjärn. Stek den i 1 msk olja tills den mjuknat. Låt kallna. Skala och riv potatisen.
  2. Blanda de båda färserna med lök och potatis. Krydda med salt och peppar. Låt färsen stå ca 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 175°. Blanda ner grädden i färsen.
  4. Rulla små köttbullar av färsen.  Lägg dem i en oljad långpanna. Stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut viltbullarna och låt kallna.
  5. Stek viltbullarna på relativt hög värme i 3 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

Recept av Maria Silfverscihöld

Fler recept med: Jul, Kött, Vilt