Vilt på japanska

Skav av vilt kan köpas färdig i många butiker. Gör du egen skav låter du köttet, gärna innanlår eller rostbiff, tina lätt. Skär sedan tunna skivor med en vass kniv. Teriyakisåsen håller flera veckor i kylen om det blir något över.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 viltskav - i paket à 230 g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 röd spansk peppar - finstrimlad

Teriyakisås

  • 2 dl soja - japansk
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 2 msk ingefära - färsk och finhackad

Wok

  • 600 g pak choi
  • 6 salladslökar
  • 150 g sockerärter
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • koriander
  • limeklyftor
  • japanskt ris - rundkornigt

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen i en kastrull och koka upp. Låt kallna och sila.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek det halvtinade köttet lite i taget tillsammans med strimlad pepparfrukt. Lägg åt sidan efterhand.

  3. Hetta upp allt kött med 1 dl av teriyakisåsen och låt det koka samman under omrörning.

  4. Skölj och strimla pak-soi och salladslök. Skölj och dela sockerärterna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs de väl avrunna grönsakerna hastigt ca 30 sekunder, under omrörning. Salta.

  5. Lägg upp kött och grönsaker på fat eller tallrikar, garnera med koriander och limeklyftor. Servera resten av såsen i separata skålar att doppa i. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!