4.84.84.84.84.8

Vildsvinsragu kan också lagas med vanligt fläskkött. Grytan går bra att göra dagen före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

600 g vildsvin, karré eller bog
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 msk smör, + 2 msk
2 msk tomatpuré
0,5 dl soltorkade tomater, strimlade, marinerade 
1 lagerblad
3 rosmarinkvistar
100 g pancetta, tärnad, eller bacon
1,5 dl rött vin
2 dl vatten
1,5 msk viltfond, konc
6 smålökar, gärna röda
1 förpackning tomater, tärnade (400 g)
200 g salsiccia, färsk, gärna med fänkål eller chili
2 msk bladpersilja, hackad

Tillbehör:

tagliatelle

40 minuter + 2 timmar koktid

Vildsvinsragu – gör så här:

  1. Putsa köttet och skär det i stora grytbitar. Krydda med salt och peppar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten. Bryn vitlök och morot i 1 msk smör i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater, lagerblad och rosmarin.
  2. Bryn pancetta eller bacon i en stekpanna och lägg över i grytan. Bryn köttet i omgångar i stekpannan. Lägg köttet i grytan. Vispa ur pannan med vinet och häll över det i grytan. Tillsätt vatten och fond. Sjud under lock ca 2 timmar.
  3. Skala och halvera löken. Bryn i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg löken i grytan tillsammans med tomaterna. Låt koka upp.
  4. Skrapa ut inkråmet från salsiccian. Bryn inkråmet tills det fått fin färg. Blanda med persiljan. Strö blandningen över grytan. Servera med tagliatelle.