Vildsvinsragu

Vildsvinsragu kan också lagas med vanligt fläskkött. Grytan går bra att göra dagen före servering.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g vildsvin - karré eller bog
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 msk smör - + 2 msk
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl soltorkade tomater - strimlade, marinerade
  • 1 lagerblad
  • 3 rosmarinkvistar
  • 100 g pancetta - tärnad, eller bacon
  • 1,5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk viltfond - konc
  • 6 smålökar - gärna röda
  • 1 förp tomater - tärnade (400 g)
  • 200 g salsiccia - färsk, gärna med fänkål eller chili
  • 2 msk bladpersilja - hackad

Tillbehör

  • tagliatelle

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i stora grytbitar. Krydda med salt och peppar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten. Bryn vitlök och morot i 1 msk smör i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater, lagerblad och rosmarin.

  2. Bryn pancetta eller bacon i en stekpanna och lägg över i grytan. Bryn köttet i omgångar i stekpannan. Lägg köttet i grytan. Vispa ur pannan med vinet och häll över det i grytan. Tillsätt vatten och fond. Sjud under lock ca 2 timmar.

  3. Skala och halvera löken. Bryn i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg löken i grytan tillsammans med tomaterna. Låt koka upp.

  4. Skrapa ut inkråmet från salsiccian. Bryn inkråmet tills det fått fin färg. Blanda med persiljan. Strö blandningen över grytan. Servera med tagliatelle.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!