Vildsvinsragu med rostade rotfrukter

Recept på ragu med vildsvin. Ragun kan förberedas 2 dagar innan den ska serveras. Förkoka alla grönsaker och kyl ner. Vänd ner i grytan strax före servering så håller allt sig grönt och krispigt.

Ragu med vildsvin – gör så här:

  1. Ragu: Putsa grytbitarna. Strimla fläsket. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Bryn köttet i 2 msk smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta.
  3. Fräs fläsk, champinjoner, lök och vitlök i 1 msk smör. Lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten och fond. Koka ragun tills köttet känns mört, ca 1 timme och 20 min.
  4. Rotfrukter: Sätt ugnen på 250°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller bitar. Blanda dem med timjan, olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.  Rör om några gånger under tiden.
  5. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner det i ragun. Koka upp.
  6. Skär fläsket till garnering i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek fläsk och champinjoner i smör tills det fått fin färg och blanda ner. Rör ner fräs och syltlök i grytan och strö över persilja. Servera grytan med de ugnsrostade rotfrukterna, garnerade med timjan.

Recept från