VILDSVIN
1. Putsa filéerna fria från senor och hinnor och gnid in med vitpeppar. Blanda samman marinaden och häll i dubbla plastpåsar. Lägg i filéerna och knyt ihop. Låt ligga i kylen 2 dygn.
2. Sätt ugnen på 175°. Tag upp filéerna och torka av dem. Grilla eller stek dem i het panna runtom tills de fått färg. Salta med 1 1/2 tsk salt runtom och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn ca 20 min tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila under folie ca 5 min innan det skärs upp.
3. Servera köttet med rönnbärssås, svampratatouille och smörslungad potatis.
SVAMPRATATOUILLE
Vilka svampar man tar i den här ratatouillen är inte så kinkigt – bara det är skogssvampar.
Gör så här:
1. Fräs ihop champinjoner och lök i smör tills vätskan har kokat in.
2. I en annan stekpanna fräs den övriga svampen i smör på medelgod värme ca 5 min. Blanda ner zucchini och fräs ytterligare ca 5 min.
3. Blanda ner champinjonblandningen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
RÖNNBÄRSSÅS
Såsen görs på ett avkok av rönnbär som man måste börja med. Avkoket skall koka ca 2 tim.
Gör så här:
1. Avkok: Skölj rönnbären och koka i vatten under lock ca 2 tim. Sila avkoket.
2. Sås: Koka rönnbär, avkok och socker ca 5 min utan lock. Vispa ner potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Koka upp och smaka av med ev mer socker.
SMÖRSLUNGAD POTATIS MED SKÅL
Gör så här:
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är halvkokt. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
2. Stek potatisarna i smör på medelgod värme tills de får fin gyllenbrun färg och är genomstekta.