Vildsparris med löjroms- crème och crostini

Vildsparris växer i Sydeuropa och har något tunnare stjälk än vanlig sparris. Skär brödet i riktigt tunna skivor för bästa resultat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g vildsparris
  • 1 schalottenlök
  • 1,5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 2 krm salt

LöjromsCrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g löjrom
  • 1 krm salt

Crostini

  • 1 ciabatta - eller minibaguette fryst
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Crème: Vispa crème fraichen luftig tills den tjocknar. Låt ev löjrommen rinna av. Blanda ner den och smaka av med salt. Låt stå kallt ca 10 min.

  2. Crostini: Sätt ugnen på 250°. Skär brödet i tunna skivor på längden, gärna på skärmaskin. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills de fått fin färg. Lägg crostinin på dubbelvikt hushållspapper 2-3 min.

  3. Ansa sparrisen. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, smör, salt och lök. Lägg i sparrisen och koka den ca 1 minut. Låt sparrisen rinna av.

  4. Servera den nykokta sparrisen med löjromscrème och crostini. Garnera med dillvippor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!